گفتم ای عشق من از چیز دگر می‌ترسم / گفت آن چیز دگر نیست دگر هیچ مگو

۳ مطلب در آذر ۱۳۹۵ ثبت شده است

محمد-ص- چه می گوید؟

در وصف بزرگمردی چون پیامبر خدا -ص- بسیار گفته و نوشته اند. هرکسی را حجتی است برای مسلمانی و ایمان خویش و البته چه مسیر سختی است این، که آدمی هر دم میان کفر و ایمان سیر می کند و هر ساعت پای در یک وادی می گذارد که گاه به درستی در نمی یابد که حاضر در کدام سرزمین هست؟
شاید اگر موجز و مختصر بخواهیم بگوییم محمد -ص- چه چیزی برای ما داشته است که کماکان به راه و روش او وفادار مانده ایم، لاجرم بایستی به سراغ اخبار و گزارش های مهم وی رفت. بایستی دانست که همه این خبرها ریشه در آنچه بشر همیشه طالب آن بوده است می باشد. آن هنگام که خبر از زندگی دوباره می دهد در واقع تلاش می کند پاسخی به تقاضای جاودانگی بشر بدهد. در قران از زندگی دوباره بسیار سخن به میان آمده و گفته شده که زندگی جاوید در انتظار بشر خواهد بود و زندگی سرشار از لذت و کامیابی:
قُلْ أَؤُنَبِّئُکُم بِخَیْرٍ مِّن ذَلِکُمْ لِلَّذِینَ اتَّقَوْا عِندَ رَبِّهِمْ جَنَّاتٌ تَجْرِی مِن تَحْتِهَا الأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا وَأَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَةٌ وَرِضْوَانٌ مِّنَ اللّهِ وَاللّهُ بَصِیرٌ بِالْعِبَادِ ﴿15﴾
بگو آیا شما را به بهتر از اینها خبر دهم براى کسانى که تقوا پیشه کرده‏اند نزد پروردگارشان باغهایى است که از زیر [درختان] آنها نهرها روان است در آن جاودانه بمانند و همسرانى پاکیزه و [نیز] خشنودى خدا [را دارند] و خداوند به [امور] بندگان [خود] بیناست (15)
این دست از وعده ها و خبرها در قران بسیار یافت می شود بگونه ای که فضای قران از این مضمون پر و سرشار است.
مساله اساسی بعد به نظرم معرفی " خداوند " است. پیامبر -ص- کسی را با شرایطی استثنایی و غیرقابل وصف به ما معرفی می کند که همه هستی از قدرت او بوجود آمده است و هم اوست که زندگی می بخشد و روزی می دهد و البته مساله بسیار مهم این است که او برای انسان یاور و یاری کننده است. به نظر من این از اساسی ترین دغدغه هاست که هم به پرسش " از کجا آمده ام؟ " پاسخ می گوید و هم انسان را با قدرتی غیرقابل وصف مورد حمایت قرار می دهد. و همواره تاکید دارد که خداوند هر دم با انسان همراه است :
هُوَ الَّذِی خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ فِی سِتَّةِ أَیَّامٍ ثُمَّ اسْتَوَى عَلَى الْعَرْشِ یَعْلَمُ مَا یَلِجُ فِی الْأَرْضِ وَمَا یَخْرُجُ مِنْهَا وَمَا یَنزِلُ مِنَ السَّمَاء وَمَا یَعْرُجُ فِیهَا وَهُوَ مَعَکُمْ أَیْنَ مَا کُنتُمْ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ ﴿4﴾
اوست آن کس که آسمانها و زمین را در شش هنگام آفرید آنگاه بر عرش استیلا یافت آنچه در زمین درآید و آنچه از آن برآید و آنچه در آن بالارود [همه را] مى‏داند و هر کجا باشید او با شماست و خدا به هر چه مى‏کنید بیناست (4)
أَلَمْ تَعْلَمْ أَنَّ اللّهَ لَهُ مُلْکُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَمَا لَکُم مِّن دُونِ اللّهِ مِن وَلِیٍّ وَلاَ نَصِیرٍ ﴿107﴾
مگر ندانستى که فرمانروایى آسمانها و زمین از آن خداست و شما جز خدا دوست و یاورى ندارید (107)

پیامبر -ص- به ما می گوید که من را به عنوان اسوه و الگوی خود قرار دهید:

لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن کَانَ یَرْجُو اللَّهَ وَالْیَوْمَ الْآخِرَ وَذَکَرَ اللَّهَ کَثِیرًا ﴿21﴾
قطعا براى شما در [اقتدا به] رسول خدا سرمشقى نیکوست براى آن کس که به خدا و روز بازپسین امید دارد و خدا را فراوان یاد مى‏کند (21)

به نظر من این الگو و اسوه بودن نه در لباس پوشیدن و خرما خوردن و یا ازدواج با زنان است - که البته عده ای اینگونه تصور کرده اند- بلکه در جستجوگری و حقیقت جویی پیامبر -ص- است. پیامبر به ما خداوند را معرفی کرده است و اسوه ماست تا خدا را خود بیابیم و به تجربه در آوریم. پیامبر -ص- نرم خو است و به مساله عدالت و ظلم حساس است و ما پیروان او باید به ظلم و بی عدالتی حساس باشیم.

میلادش مبارک و پر برکت باد.

۲۷ آذر ۹۵ ، ۱۲:۰۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد مهدی مقدس

دلتنگی

گاهی تمام آرزوهایت در شنیدن دوباره یک " بیدار شو " درصبحی سرد خلاصه می شود. در یک لقمه گرفتن ساده و اصرار برای پوشاندن تنت که مبادا سرما بخوری ... و مبادا پتو از رویت کنار رفته و نصف شب سردت شود... همه این خاطرات از ذهنم چون برق می گذرند. گویی هم اکنون رخ می دهند. از کودکی تا نوجوانی و جوانی، این صداها و خاطرات شیرین که غمناک مرور می شوند. مادر در ذهن ما تجسمی از مفاهیم فداکاری و محبت است. تجربه مادرانگی در دیگری خلاصه می شود. در عشق به دیگری-فرزند- و در محبت بی اندازه اش. حکایت عجیبی است مرور این خاطرات و چه می شُد اگر آدمی از دلتنگی هایش به خیال و خاطره پناه نمی بُرد؟ چگونه این درد می توانست تسکین یابد اگر خیال، تجربه نداشتن را به داشتن بدل نمی کرد؟ که اگر خیال و خاطره نبود هر نبودنی نبودن می ماند و چه سیاه می شد این زندگی و چه هراسناک بود تحمل این همه غم و دلتنگی.

۱۶ آذر ۹۵ ، ۱۸:۴۴ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد مهدی مقدس

طی طریق

اخیرا فایل صوتی از آقای مجتهد شبستری رو که مربوط به اردیبهشت امسال بود  گوش کردم تحت عنوان " چه میگویم؟ ". ایشان در بخشی از سخنان خود در توضیح ظهور اسلام و رابطه خداوند با پیامبر -ص- می گویند که پیامبر -ص- خداوند را معرفی کرده است و هر کسی خود بایستی به شناخت خود از خدا برسد و رابطه ی خودش را با خداوند برقرار کند. ( نقل به مضمون )
من فکر می کنم این سخن بسیار ارزشمند است و دعوت به چیزی می کند و راهی را نشان می دهد که آتشی در دل هرکسی خواهد افروخت و جان آدمی را ملتهب می کند تا پای در این طریق نهد. به نظرم این مهمترین کار پیامبر -ص- بوده و هرکسی که می خواهد حظی از تجربه ایشان ببرد لاجرم بایستی پای در این راه نهد و او را طلب کند و نمی دانم چگونه می توان راه دیگری برای ایمان به خدا یافت؟


لینک سخنرانی :

http://mohammadmojtahedshabestari.com/speech.php?id=622

۰۷ آذر ۹۵ ، ۲۰:۴۰ ۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
محمد مهدی مقدس